in

Twee jaar cel dreigt voor Britse die ex uitschold op Facebook

Nietsvermoedend vloog de Engelse Laleh Sharavesh (55) naar Dubai voor de begrafenis van haar ex-man, toen ze werd opgepakt. De reden: ze had haar ex ooit, drie jaar geleden, op Facebook uitgescholden. Ze kan twee jaar cel krijgen. “Ik ben doodsbang.”

‘Ik hoop dat je onder de grond belandt, idioot. Ik vervloek je. Dat je me verlaten hebt voor dit paard.’ Dat schreef Laleh (55), een alleenstaande moeder uit het Engelse Richmond, drie jaar geleden op de Facebookpagina van haar ex-man toen hij trouwde met een Tunesische vrouw en daarvan een foto postte.

Opgepakt
Laleh had liefdesverdriet, voelde zich gekrenkt en kon zich niet inhouden. Ze was jaren samen met haar ex Pedro, samen hadden ze een 14-jarige dochter Paris en het gezin woonde in Dubai. Laleh en Paris verhuisden in 2016 terug naar Engeland, Pedro zou volgen. Maar dat verliep anders. Pedra had Laleh via de post de scheidingspapieren opgestuurd, zo schrijft de BBC.

Laleh was de beledigende Facebookpost al vergeten, tot ze in Dubai werd opgepakt. De nieuwe vrouw van haar man had haar kennelijk aangegeven bij de politie.

Hoe zit dat?
‘Wees voorzichtig met het uiten van kritiek op personen’. Met die woorden waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn site reizigers die naar de Verenigde Emiraten reizen. ‘Ook op internet en sociale media.’ Het ministerie legt uit dat de autoriteiten dit kunnen controleren, en dat mensen voor zulk beledigingen gestraft kunnen worden.

Ook mogen ministeries, ambassades en andere officiële gebouwen niet worden gefotografeerd. Doe je dat wel, dan kan je ondervraagd worden en veroordeeld worden. Ook lichamelijk contact in het openbaar, openbare dronkenschap, topless zonnen, nudisme, seks buiten het huwelijk en prostitutie is verboden in het land. ‘Obscene gebaren kunnen aanleiding zijn tot onmiddellijke arrestatie.’

Verboden
Dubai heeft namelijk strenge regels als het gaat om gedrag. Zo is schelden, vloeken, of je negatief uitlaten verboden. Ook via de telefoon, of op sociale media mag dit niet en kun je een boete of zelfs celstraf krijgen.

“De politie zei eerst dat ik iemand moest bellen die voor mijn dochter kon zorgen”, zegt Laleh. “Maar ik kende niemand in Dubai.” Uiteindelijk werd Laleh vrijgelaten na de aanhouding, maar haar paspoort is ingenomen. Ze mag het land niet verlaten en moet op 11 april voor de rechter verschijnen.

Boete en celstraf
Ze riskeert een boete van 58.000 euro en een gevangenisstraf van twee jaar. “Ik ben doodsbang”, vertelt ze. “Ik kan niet slapen of eten. Ik ben twee kledingmaten afgevallen door de stress en mijn dochter huilt zich elke avond in slaap. Mijn leven is verwoest.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Shell pompt $300 miljoen in natuur

18-jarige neergestoken nadat hij het opnam voor vrouw die werd lastiggevallen