in

Turkse vrouwen in België komen samen voor hulpactie Jemen

Turkse vrouwen in België zijn afgelopen zondag bij elkaar gekomen voor een humanitaire hulpactie voor Yemen.

De campagne werd gelanceerd door de vrouwelijke leden van de Unie van Internationale Democraten (UID) in België in samenwerking met de Turkse, Rode Halve Maan.

Ze hebben in totaal, ongeveer 48 duizend euro verzameld tijdens het evenement op zondag in het kantoor van de Turkse Rode Halve Maan om hulp te bieden aan behoeftige mensen in het, door oorlog verwoeste, Jemen.

De Turkse ambassadeur in België, Zeki Levent Gumrukcu, was een spreken tijdens het evenement en sprak van een “lovenswaardige” steun van de Turkse vrouwen.

“Je toont gevoeligheid voor de tragedie van de mensheid op duizenden kilometers afstand terwijl je in je warme huis zit, het is lovenswaardig en verdient elke steun.” voegde hij eraan toe.

Gumrukcu verklaarde dat de tragedie in Jemen niet genoeg ruimte in de media kon krijgen vanwege de macht strijd van sommige belangengroepen in het land.

De UID, opgericht in 2004, heeft zich ingespannen om de actieve participatie van Europese burgers met een Turkse achtergrond / burgerschap op politiek, bestuurlijk en economisch gebied te waarborgen en heeft getracht hun levensstandaard te verhogen.

Het arme Jemen is sinds 2014 onder druk door geweld, toen Shia Houthi-rebellen een groot deel van het land overrompelden, inclusief hoofdstad Sanaa.

Het conflict escaleerde in 2015 toen Saudi-Arabië en zijn soennitische bondgenoten een verwoestende luchtcampagne in Jemen lanceerden, gericht op het terugwinnen van Houthi-winsten.

Het voortdurende geweld heeft veel van de infrastructuur van Jemen vernietigd, inclusief water- en sanitaire systemen, wat de VN ertoe aanzette de situatie te beschrijven als een van de “ergste humanitaire rampen van de moderne tijd”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Forum en DENK in alle provincies op stembiljet

Turks bedrijf produceert inheemse dieselmotoren