in

Turkse vader en 17-jarige dochter zwaar mishandeld door Duitse politie

Een Turkse vader en zijn 17-jarige dochter zijn in elkaar geslagen door de Duitse politie in de stad Ennepetal, in deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Cemil Basongen vertelde Anadolu Agency dat de politie onevenredig veel geweld tegen hem en zijn dochter Yasemin hebben gebruikt, vanwege een eenvoudig incident op 3 februari.

Basongen, die in 2001 vanuit Turkije naar Duitsland is gekomen als fabrieksarbeider, zei dat het incident plaatsvond nadat zijn dochter ruzie had gehad met haar vrienden, die vervolgens de politie hebben gebeld.

“Terwijl ik buiten op haar wachtte, kwam de politie binnen gelopen. De politie had mijn dochter gezegd weg te stappen en dus is zijn naar beneden gelopen, maar een vrouwelijke politieagent liep bood achter haar aan en sloeg mijn 17-jarige dochter neer, samen met een andere agent die ook naar binnen was gelopen”, vertelt Basongen.

Ook vertelt hij dat hij werd aangevallen door een andere politieagent, toen hij probeerde de politie van zijn dochter te scheiden, in een poging haar te beschermen.

“De agent kwam bovenop mij en sloeg me twee keer. Ik verloor het bewustzijn en hij boeide me achter de rug. Op dat moment namen ze mijn dochter mee in een politieauto. Ik was al bewusteloos en zag dit niet”, zei hij.

Eenmaal op het politiebureau zei Basongen dat hij zag dat het gezicht en haar van zijn dochter onder de bloedvlekken zaten.

“Toen ze de handboeien openmaakten en ik mijn dochter eindelijk mocht zien, zaten haar gezicht en haar haren onder het bloed. Voordat ze voor het politiebureau uit de auto stapten, hadden ze haar zwaar geslagen. Haar jukbeen was gebroken. Haar neus was gebroken en bloedde hevig. Deze pak slaag was niet nodig. Ze belden een ambulance en brachten haar naar het ziekenhuis”, aldus Basongen.

Hij voegde toe dat zijn dochter zei dat de politie had gedreigd haar te vermoorden.

“Ik zal een strafrechtelijke klacht indienen tegen de politie, en mijn rechten tot het einde zoeken met legale middelen”, zei Basongen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

60-65 jarigen kunnen vanaf half februari brief verwachten voor coronavaccinatie

Sneeuwstorm Darcy zorgt voor sneeuwpret en rampen onderweg