in

Turkse universiteit komt met een oplossing voor patiënten met ademhalingsproblemen

Een universiteit in het noordwesten van Turkije heeft duikmaskers aangepast, zodat ze kunnen worden gebruikt voor patiënten die ademhalingsondersteuning nodig hebben.

De Universiteit van Trakya (Trakya University) zegt in een verklaring dat een team was begonnen met het produceren van een apparaat via 3D-printers om duikmaskers aan te passen om compatibel te zijn met mechanische ventilatie-apparaten. Universiteitsvoorzitter, Erhan Tabakoglu, zei dat de maskers, die het hele gezicht bedekten, zowel de drager beschermen en het risico op infectie verminderden.

Tabakoglu benadrukte dat de maskers snelle en gemakkelijke ondersteuning zouden bieden aan patiënten die intensieve zorg nodig hebben, en zei dat de apparaten behalve COVID-19-patiënten ook konden worden gebruikt voor andere patiënten die ademhalingsondersteuning nodig hebben, waaronder degenen die lijden aan chronische obstructieve longziekte, “Het apparaat, dat een snelle en gemakkelijke ventilatieondersteuning met het masker zal bieden, zal vanaf nu beschikbaar zijn voor al onze patiënten die ze nodig hebben.” voegde hij eraan toe.

©NieuwsOn
Foto : Anadolu Agency

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 5000 leerlingen ‘vermist’

Online vragenlijst over coronasymptomen