in

Turkse president Erdogan maakt de ontdekking van 85 miljard kubieke meter aardgas bekend

“De totale hoeveelheid aardgasreserves in de TUNA-1 put in het Sakarya-gasveld bedroeg 405 miljard kubieke meter”, aldus Erdogan na zijn inspecties bij het boorschip Fatih. “De reserves die we in de Zwarte Zee hebben ontdekt, zijn tot op heden de grootste bron van koolwaterstoffen van ons land”, voegde hij eraan toe.

De aankondiging van Erdogan volgt op de hielen van de historische aardgasvondst in augustus, ook in de Zwarte Zee.

“We zullen persoonlijk getuige zijn van de inspanningen ter plaatse en het bedrag van de nieuwe reserves bekendmaken.” aldus de president op woensdag tegen de regerende afgevaardigden van de Partij voor Justitie en Ontwikkeling (AK).

De aankondiging in augustus, van 320 miljard kubieke meter aan reserves in de Zwarte Zee, gevonden door het boorschip Fatih maakte Turkije “erg gelukkig”, en nu is er meer goed nieuws, zegt Erdogan.

Na de vondst van deze zomer, toen de Fatih de TUNA-1 put ontdekte in het Sakarya-gasveld, ongeveer 170 kilometer voor de noordkust van Turkije, hadden Turkse functionarissen gezegd dat er binnenkort meer reserves zouden kunnen worden gevonden.

De ontdekking was de grootste in de geschiedenis van Turkije. Ambtenaren hebben gezegd dat het gas uit de put in 2023 klaar zou zijn voor openbaar gebruik.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan de helft van middelbare scholen melden coronabesmettingen

COVID-19 gevallen schieten omhoog in Frankrijk : Avondklok van start