in

Turkse onderzoekers vinden nieuwe technologie voor kankerdiagnose

Turkse onderzoekers hebben een technologie ontwikkeld om kanker te diagnosticeren van de lichaamstemperatuur via elektrische stroom en infraroodcamera’s.

De uitvinding van Nevzat Gencer, Cengiz Besikci en Hamza Feza Carlak, allen academici van de afdeling Electrical and Electronics Engineering van het Middle East Technical University (METU) wordt beschouwd als een alternatief voor diagnosemethoden zoals mammografie en echografie.

De in de Verenigde Staten gepatenteerde ‘dual-band actieve, thermische beeldvorming met behulp van meer frequente stromen’ “kan kankerweefsels in een vroeg stadium detecteren door de temperatuurveranderingen in het menselijk lichaam weer te geven met infraroodcamera’s die veel worden gebruikt in de defensie-industrie.” vertelde Gencer aan Anadolu Agency.

“Vooral bij de diagnose van borstkanker, schildklier- en huidkanker, kan het warmteverschil gecreëerd door kankercellen via thermische camera’s worden gedetecteerd.” zei Gencer.

Hij merkte op dat de technologie “het verschil maakt” bij de diagnose van kanker, en voegt daaraan toe, “Hoe groter de tumor, hoe dichter het bij de huid komt, hoe hoger de prestaties van infraroodcamera’s.”

Gencer zei dat het moeilijk is om kankerweefsels te detecteren die diep en klein zijn, met gebruik van een conventionele thermische scan met een infraroodcamera.

“We hebben een technologie ontwikkeld die deze uitdaging op een echte manier zal overwinnen. De nieuwe technologie kan kort na het vinden van een investeerder uitgebreid worden gebruikt.” voegde Gencer eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Financieele Dagblad stopt samenwerking met Ans Boersma

Japan ziet een groot daling in rokers