in

Turkse Izmir getroffen door een zware aardbeving

De aardbeving heeft plaatsgevonden om 14:51 uur lokale tijd (12:50 uur Nederlandse tijd) op een diepte van 16,5 kilometer.

Bugra Gokce, de secretaris-generaal van de Izmir Metropolitan Municipality, vertelde nieuwszender NTV dat sommige huizen in de stad tijdens de beving zijn verwoest. De gouverneur van Istanbul, Ali Yerlikaya, zei dat de aardbeving ook in Istanbul werd gevoeld, maar er zijn geen “negativiteiten” gemeld.

Tunç Soyer, de burgemeester van Izmir, zegt dat er zeker 20 gebouwen ingestort, en er is grote schade aan andere gebouwen. “Andere westelijke Turkse provincies, waaronder Usak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydin en Mugla, zagen kleine schade aan sommige gebouwen”, voegde hij toe.

De Turkse opsporings- en reddingsteams zijn druk bezig op het veld. Murat Kurum (Milieuminister) zegt dat er enkele mensen vastzitten onder het puin.

De president van het land, Recep Tayyip Erdogan, heeft zijn steun en hulp aangeboden, “Met alle middelen van onze staat staan ​​we achter onze burgers die door de aardbeving zijn getroffen. We hebben actie ondernomen om met al onze relevante instellingen en ministers de nodige werkzaamheden in de regio te starten.” aldus de president op Twitter.

“Het is een vrij sterke aardbeving, in de buurt van het Griekse eiland Samos. Maar aan de andere kant van het water ligt Izmir, de derde stad van Turkije. Dat is een gigantisch grote stad met veel hoogbouw”, vertelt RTL Nieuws correspondent, Olaf Koens.

Veel mensen werken ook vanwege corona thuis en in Turkije hebben veel mensen een kleine vakantie, dus zijn er nog meer mensen thuis.

©NieuwsOn
Foto : Anadolu Agency (AA)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

11.141 nieuwe coronabesmettingen en 87 dood

Vuurwerkverbod in Rotterdam