in , ,

Turkse artsen schrijven geschiedenis met succesvolle gezichts-, arm- en baarmoedertransplantaties

Twee artsen in Zuid-Turkije blijven nieuwe wegen inslaan door succesvolle gezichts-, arm- en baarmoedertransplantaties uit te voeren.

Op 29 september 2010 voltooide het team van Dr. Omer Ozkan en zijn echtogenote, Dr. Ozlenen Ozkan, samen met hun ondersteunende mediale team aan de Akdeniz Universiteit in de provincie Antalya, de eerste dubbelarmtransplantatie in Turkije op een man uit de westelijke provincie Aydin.

In 2011 deed het team ook de allereerste baarmoeder-transplantatie.

Maar de artsen zijn nog niet klaar met hun succesverhalen. Ook hebben ze geschiedenis geschreven met de eerste gezichtstransplantatie in Turkije. Een inwoner van Antalya, Ugur Acar, was gewond geraakt alsd baby. Hij werd in 2012, de eerste ontvanger van een gezichtstransplantatie in Turkije.

De artsen transplanteerden dinsdag twee armen op Oguz Simsek, die zijn ledematen waren kwijtgeraakt bij een arbeidsongeval. Nu zijn de Ozkans trots om de eerste artsen ter wereld te zijn die 10 samengestelde weefseltransplantaties hebben volbracht.

Omer Ozkan vertelt tijdens een interview met Anadolu Agency, dat Turkije een wereldleider is op het gebied van samengestelde weefseltransplantaties.

“Het is prestigieus voor ons land dat we transplantaties kunnen uitvoeren, dat de patiënten niet worden belast en dat ze worden voorzien van follow-up en medicijnen. Deze operaties tonen de omvang van medicijnen, economie en welzijn in ons land.” aldus Ozkan.

“Als het centrum van orgaantransplantaties zijn we een van de beste ter wereld met het grootste aantal operaties. We blijven dit vrijwillig doen.” voegde hij eraan toe.

Ozkan benadrukte dat het aantal patiënten dramatisch zou stijgen naarmate meer en meer mensen zich aanmelden als orgaandonor.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen Songfestival meer voor Hongarije : “Te gay”

Van moord veroordeelde man mag ‘worden vergeten’ van rechtbank in Duitsland