in ,

Turkse artsen ontwikkelen een snellere coronavirus-testkit

“Een nieuwe coronavirus-testkit ontwikkeld door Turkse artsen, zal snellere diagnoses opleveren.” aldus een functionaris van het Turkse Nationaal Virologisch Laboratorium.

“Het nieuwe systeem, dat oorspronkelijk in 90 minuten werkte, stelt ons in staat sneller te werken door binnenlandse componenten te gebruiken.” zei Dr. Gulay Korukluoglu, sprekend namens het ministerie van volksgezondheid, in het hoofdstad van Turkije, Ankara.

Vorige week zei minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, dat er werd gewerkt aan een kit die binnen 75 minuten resultaten oplevert, vergeleken met drie uur van andere kits.

Na het zien van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere groepen die specifieke tests voor coronavirus ontwerpen, zei Korukluoglu dat ze op zoek zijn naar een pan-coronavirus-test die COVID-19 zou detecteren, de soort die zich nu verspreidt.

Zij voegde hieraan toe dat twaalf wetenschappers van het Virology Lab werken aan het coronavirus.

Over de voordelen van de nieuwe kit zei Korukluoglu: “Tot nu toe bestelden we de benodigde apparatuur uit het buitenland en moesten we zelfs in de meest dringende gevallen minstens één tot twee maanden wachten. Dankzij het binnenlandse testsysteem kunnen we nu alle apparatuur binnen een dag uit Istanbul laten leveren. De test kost nu ook minder. Dit helpt ons onze bronnen zuiniger te gebruiken.”

Ook laat ze weten dat ze in eigen land geproduceerde enzymen gebruiken.

“We kunnen hier ook verschillende versies van de test aanpassen en ontwikkelen. Het gebruik van de kit is nu sneller. We zijn begonnen met een proef en hebben succesvolle resultaten behaald. Veiligheid is altijd onze prioriteit.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen rondleidingen meer in de Wallen in Amsterdam

Regen verwacht tijdens Carnaval