in

Turkse arts in Italië waarschuwt : “Neem voorbeeld van Italië!”

Een Turkse arts die in Italië werkt, heeft de Turkse gemeenschap geadviseerd om verantwoordelijk te handelen en de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid op te volgen in de strijd tegen het coronavirus.

“Als we zorgvuldig en verantwoordelijk handelen, kunnen we onszelf en de mensen om ons heen beschermen.” aldus Dr. Oguz Oksuz, die al tien jaar in Italië woont, in een gesprek met Anadolu Agency. Hij adviseert de burgers hun gezicht niet met hun handen aan te raken, goed te eten, veel te drinken en goed te slapen.

Oksuz benadrukte dat iedereen zich moest houden aan de sociale afstandsmaatregelen van de regering, anders zal de situatie kunnen verslechteren, zoals dat in Italië is gebeurd, “In het begin bleven Italianen uitgaan en ondanks alle waarschuwingen van de overheid, was iedereen buiten om te genieten van het mooie weer.” Ook adviseerde hij mensen om thuis te blijven omdat virussymptomen niet altijd zichtbaar zijn.

“Je bent mogelijk geïnfecteerd, maar vertoont nog geen symptomen.” aldus de dokter, “Dus je moet zo min mogelijk uitgaan om verspreiding naar de mensen om je heen te voorkomen. Het kan helpen om afstand te nemen en een masker te dragen als je buiten bent.”

Oksuz had kritiek op de “late reactie” van de Italiaanse autoriteiten, omdat het virus zich zo snel verspreidde dat de maatregelen altijd een stap achter waren, “Er werd gedacht dat de epidemie zou kunnen worden beperkt. Als ik er vandaag naar kijk, kan ik zeggen dat hoewel er een quarantainegebied op 50 kilometer afstand was, het een grote fout was om geen voorzorgsmaatregelen te nemen.”

Ook is de dokter van mening dat als er zeven tot tien dagen eerder harde preventieve maatregelen waren genomen, ‘zou de ramp niet zover zijn gekomen’.

“Na één punt was de situatie onder controle. Maar uiteindelijk werd Italië het slachtoffer van de epidemie. Het is in ieder geval een waarschuwingsteken voor andere landen. Ze kunnen hier veel van leren.” voegde hij toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De ouderen krijgen extra hulp tijdens de Coronacrisis in Turkije

DENK fractieleider Azarkan wil af van het bestuur