in

Turkse academici vinden eerste kankergeneesmiddel van het land

Turkse academici hebben in Europa een patentbescherming ontvangen voor een stof die het ‘nationale kankergeneesmiddel’ van het land zou kunnen worden.

De samenstelling die werd ontdekt door docenten aan de universiteit van Uludag in de noordwestelijke provincie Bursa in Turkije, is volgens een verklaring van het team zeer effectief te zijn tegen darmkanker.

Veysel Turan Yilmaz, de scriptieadviseur voor het proefschrift dat naar het project leidde, zei dat het team “zorg en steun” verwachtte van de overheid en de particuliere sector.

Hij voegde eraan toe dat gesprekken met farmaceutische bedrijven gaande zijn, waarbij de samenstelling een internationaal octrooi van 20 jaar ontvangt van het Turkse Patentinstituut (Turkish Patent Institute) en een ander van het Patent en handelsmerk kantoor van de Verenigde Staten (Patent and Trademark Office)

Terwijl klinische proeven aan de gang zijn, verklaarde Konstantinos Dimas van de Griekse universiteit van Thessalië, nog een lid van het team, dat de verbinding bewezen had de grootte van darmkanker in muizen sneller te verminderen dan de huidige commerciële medicijnen. Dat is in dit opzicht “veelbelovend” tegenover de huidige methoden.

De samenstelling was een product van het proefschrift van Ceyda Icsel van Uludag University en de doeltreffendheid ervan tegen darmkankercellen werd aangetoond door Engin Ulukaya van Istinye University in Istanbul.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

EU-leiders verzamelen voor de Brexit-top op 25 november

‘Facebook liet na dataschandaal pr-bureau critici besmeuren’