in

Turkse aanval Syrië : Operatie tegen Koerden of Terroristen?

De Turkse president, Recep Tayyip Erdogan, bekritiseerde maandag buitenlandse media voor het gebruik van verkeerde informatie over de lopende operatie ‘Peace Spring’ in Noord-Syrië.

Media door de hele wereld is niet erg positief over deze aanval en het wordt een ‘Oorlog tegen de Koerden’ genoemd. De Europese Unie is van plan om sancties te leggen op Turkije en meerdere landen, waaronder Frankrijk, stopt per direct hun wapenhandel met Turkije. Ook, Saoedi-Arabië, de reden achter een humanitaire crisis in Jemen, veroordeelt de Turkse operatie in Syrië en noemt het ‘onmenselijk’.

President Erdogan wordt natuurlijk, ook in eigen land, ondervraagd over deze aanval en moet zich hiervoor verantwoorden, “Het is altijd weer hetzelfde.” aldus de president tijdens een persconferentie vanmorgen, “WIJ streven ernaar om altijd de waarheid te vertellen.” voegde hij eraan toe.

Erdogan sprak op de Istanbul Airport voordat hij naar Baku vertrok om de zevende top van de Turkse Raad bij te wonen. Hij zei dat Turkije de deelnemers aan de top over de operatie uitgebreid zou toelichten.

Turkije lanceerde vorige week, ‘Operatie Peace Spring’ om terroristen uit het noorden van Syrië te elimineren, om de grenzen van Turkije te beveiligen en helpen bij de veilige terugkeer van Syrische vluchtelingen en de territoriale integriteit van Syrië te waarborgen.

Ankara wil het noorden van Syrië ten oosten van de rivier de Eufraat bevrijden van de terroristische PKK en zijn Syrische uitloper, de PYD / YPG.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gewonden bij opening nieuwe Media Markt

Trouwstoet Drama 2 : Peperdure Lamborghini crasht met busje