in

Turk-Nederlandse man die bejaarde vrouw wilde redden, ook overleden

De 75-jarige vrouw was eerder op de avond al gevonden.

DE familie van Salih Uğur Papadoğan uit Rotterdam is helemaal kapot met het bericht van de dood van Papadoğan, maar laat het Algemeen Dagblad weten erg trots op hem te zijn.

Zijn zoon, Ufuk Deniz Papadoğan (31) was op bezoek bij familie in Turkije en kreeg dinsdag pas het nieuws van de dood van zijn vader, “We zijn er allemaal kapot van. Hij sprong in het water om een vrouw te redden, maar kreeg hierbij een hartstilstand. Waarschijnlijk door het koude water.”

De Turkse Rotterdammer aarzelde geen seconde toen hij zag dat de 75-jarige automobilist het water in reed op de Groenedijk in Capelle. Papadoğan was op dat moment aan het op de dijk want door asfalteringswerkzaamheden was een stuk van de weg afgesloten.

“Het is typisch iets voor mijn vader om te doen. Hij stond altijd klaar voor een ander en heeft ons geleerd om altijd te delen en je in te zetten voor andere mensen.” aldus zijn zoon.

De 75-jarige vrouw heeft het jammer genoeg niet overleefd en haar lichaam was al snel gevonden. Uren later werd ook het lichaam van Salih Uğur Papadoğan gevonden en kreeg zijn familie het verschrikkelijke nieuws.

De collega’s van Papadoğan willen een eerbetoon houden voor hem, “In onze ogen is hij een held.” zegt Loek Verhoef. Verhoef roept samen met een collega alle verkeersregelaars uit het hele land op om zich te melden. Hij hoopt een groet groep bij elkaar te verzamelen om een erehaag te vormen tijdens de uitvaart.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

16-jarige Turkse scholier doodgeschoten in Rotterdam

Verdachte schietincident Rotterdamse school is eerder veroordeeld