in

Turks-Islamitische Unie bekritiseerd toenemende racistische aanvallen in het Westen

De Turks-Islamitische Unie in Europa (ATIB) bekritiseerde op zondag een aantal Westerse landen, waaronder buurland Duitsland, omdat ze geen acties ondernemen met oog op de toenemende aanvallen op moskeeën.

Op de hoofdzetel van de unie in Keulen zei Durmus Yildirim, hoofd van de ATIB, dat racistische aanvallen en druk op Turkse moskeeën en stichtingen in 2018 zijn toegenomen, “Ik denk dat de daders kunnen worden opgepakt als er daadwerkelijk naar daders werd gezocht.” zei Yildirim.

“Na al deze incidenten is het niet eerlijk dat er geen daders zijn gearresteerd of dat ze direct worden vrijgelaten na een aanhouding. Er zijn geen afschrikkende straffen als gevolg van deze daden.” voegde hij eraan toe.

Op 30 december werd een moskee, die nog in verbouwing zit in de Duisburg, in het westen van Duitsland, aangevallen door niet-geïdentificeerde daders, die het gebouw met racistische teksten hebben bespoten.

Duitsland, een land met meer dan 81 miljoen inwoners, heeft de op een na grootste moslimbevolking in West-Europa na Frankrijk. Van de bijna 4,7 miljoen moslims in het land zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst.

In de afgelopen jaren heeft het land de islamofobie en haat tegen migranten zien toenemen als gevolg van propaganda van extreemrechtse en populistische partijen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Homohaatmanifest’ wekt afschuw op sociale media

Inbrekers vast op dak