in ,

Turks bedrijf produceert inheemse dieselmotoren

“Een Turks bedrijf maakt en exporteert nu een brandstofbesparende dieselmotor tegen een prijs die zijn concurrenten overtreft.” aldus de CEO.

Erinmotor

“De Turks geproduceerde, eencilinder dieselmotor was het resultaat van 10 jaar onderzoek en ontwikkeling.” zei Ersin Sahin van Erinmotor, een dochteronderneming van het Sahin Metal, leverancier van Turkse auto-onderdelen.

“Erinmotor ontwerpt en produceert alle onderdelen speciaal voor de 1.16-liter, 24-pk industriële dieselmotor.” aldus Sahin, aan Anadolu Agency, “Onze rivalen verkopen hetzelfde type motor voor ongeveer 14 duizend Turkse lira’s (2350 euro) terwijl we deze motor verkopen voor 10 500 lira (1762 euro)”

Hij voegde eraan toe dat het bedrijf van plan is, de prijs nog verder te verlagen.

“De motor kan worden gebruikt in off-road voertuigen en machines zoals bouwmachines, generatoren, sneeuwploegen, irrigatieapparatuur en compressoren.” aldus Sahin.

Hij legt uit dat ze hun eerste export naar Mauritanië en Albanië hebben gemaakt en “hopen de Tunesische en Algerijnse markten te betreden.”

Erinmotor zet zijn O&O-werk (onderzoek en ontwikkeling) voort met 21 man personeel om een ééncilinder aardgasmotor en een 100 pk viercilinder dieselmotor te produceren.

Het bedrijf, met investeringsstimulansen van de staat, heeft O&O gedaan met Istanbul Yildiz Teknik, een van de beste technische scholen van het land.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkse vrouwen in België komen samen voor hulpactie Jemen

Dode bij schietpartij in Oss