in

Turkish Airlines staat op de 2e plaats in dagelijkse vluchten in Europa

Turkish Airlines heeft in 2020, dagelijks 626 vluchten uitgevoerd, zegt Eurocontrol.

De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij, Turkish Airlines, staat op de tweede plaats in Europa met gemiddeld 626 dagelijkse vluchten in 2020, meldt de Europese Organisatie voor Luchtvaartveiligheid (Eurocontrol) op zaterdag.

Turkish Airlines stond vierde op de lijst met 1331 dagelijkse vluchten in 2019.

Volgens het rapport van Eurocontrol werden in 2020 ongeveer 5 miljoen vluchten uitgevoerd in Europa, wat betekent dat het Europese luchtruim vorig jaar 6,1 miljoen vluchten verloor ten opzichte van 2019.

De Ierse budget-luchtvaartmaatschappij Ryanair stond op de eerste plaats, met 951 dagelijkse vluchten, gevolgd door Turkish Airlines met 626 dagelijkse vluchten.

De Turkse budget-luchtvaartmaatschappij, Pegasus Airlines, staat op de 10e plaats met 261 dagelijkse vluchten.

Istanbul Airport staat op de vijfde plaats met gemiddeld 504 vluchten per dag in Europa, terwijl een andere luchthaven in Istanbul, Sabiha Gokcen International Airport, op de achtste plaats staat met 339 dagelijkse vluchten.

Het rapport benadrukte dat het herstel van de luchtvaartsector tijd zal vergen, “Met het wijdverbreide gebruik van coronavaccins zal de Europese luchtvaart naar verwachting positief worden beïnvloed en zal er stabilisatie zijn.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ommekeer in vaccinatieprogramma : Datum wordt mogelijk vervroegd

Frankrijk meldt meer dan 19.000 nieuwe coronagevallen