in

Turkish Airlines heeft op één na meeste vluchten in Europa

De Ierse budgetmaatschappij Rynair nam het voortouw met 866 vluchten op dezelfde dag, terwijl de Hongaarse Wizz Air op de derde plaats eindigde met 499 vluchten. Air France, dat 443 vluchten uitvoerde, en het Duitse Lufthansa, dat 403 vluchten uitvoerde, volgden hen op de voet (of vleugel).

Het aantal vluchten in heel Europa ziet een daling van bijna 60 procent in vergelijking met dezelfde dag in 2019. Dit is natuurlijk als gevolg van de reisbeperkingen die werden opgelegd na de uitbraak van het coronavirus sinds februari.

“Vliegtuigen met een smal lichaam waren goed voor 6.724 [47,3 procent] van de vluchten van gisteren, wat het overwegend intra-Europese karakter weerspiegelt van vluchten die momenteel in het hele Eurocontrol-netwerk plaatsvinden.” aldus de algemeen directeur van het bureau, Eamonn Brennan, op zijn officiële Twitter account.

Volgens de Europol gegevens waren de top drie luchthavens, als we kijken naar het aantal vluchten waren, Charles de Gaulle in Parijs met 655, Amsterdamse Schiphol met 533 en Frankfurt Main met 511.

“Met 151 vluchten op 15 juli stond Istanbul Airport op de vierde plaats van de drukste luchthavens van Europa.” aldus het Turkse directoraat-generaal voor de burgerluchtvaart (SHGM) in een verklaring.

De Eleftherios Venizelos Airport in Athene volgde Istanbul met 403 vluchten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Familie besmet met Covid-19 na vakantie in Nederland

Stijging in dagelijkse coronabesmettingen in Nederland