in , ,

Turkije wil de handelsbetrekkingen met Nederland versterken

“We streven ernaar om ons bilaterale handelsvolume op een evenwichtige manier te verhogen van 9 miljard dollar in 2019 naar 15 miljard dollar.” aldus Pekcan, tijdens de virtueel gehouden vergadering van het Turks-Nederlandse Gezamenlijk Economisch en Handelscomité (JETCO).

Ook hebben Pekcan en de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, tijdens de bijeenkomst een memorandum van overeenstemming getekend. Zo heeft ze laten weten dat deelnemers de belemmeringen in handelsbetrekkingen hebben besproken, “We hebben verschillende onderwerpen besproken, van bilaterale betrekkingen tot wederzijdse investeringen, contractdiensten, van handel tot samenwerking in de industrie, van technologie tot samenwerking in de particuliere sector, van transport tot het milieu en vrouwelijk ondernemerschap.” zei Pekcan.

Pekcan onderstreepte dat wederzijdse aanmoediging van investeringen één van de concrete en belangrijke samenwerkingsgebieden is.

“De buitenlandse directe investeringen (FDI) van Nederland in Turkije hebben tot nu toe 25,7 miljard euro bereikt”, aldus Pekcan, die ook heeft uitgelegd dat dit cijfer 15,9 procent van de totale FDI in Turkije uitmaakt.

Ondertussen hebben Turkse bedrijven 14 miljard dollar aan investeringen in Nederland, de hoogste buitenlandse investeringen.

“We voorspellen intensieve samenwerkingsmogelijkheden tussen Turkse en Nederlandse bedrijven op gebied van havenaanleg en beheer, aannemerij, maritiem, geavanceerde landbouwtechnologieën, biologische landbouwproducten, milieu- en afvalbeheer, chemicaliën, energie, hernieuwbare energie, logistiek en gezondheidsdiensten.” voegde Pekcan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bijna 20.000 positieve corona-test in een week

Verdachte van Pathé moorden: Ik dacht dat ik in Fortnite zat