in

Turkije weerhoudt 249 asielzoekers van oversteek naar Europa

“Een totaal van 115 asielzoekers uit Afghanistan, Irak, Iran en Syrië, inclusief kinderen, werden opgepakt voor de kust van het Akliman-district van de Turkse Zwarte Zee, Sinop-provincie op weg naar Roemenië.” aldus het kantoor van de plaatselijke gouverneur in een verklaring.

Er zijn juridische stappen genomen tegen de kapitein en asielzoekers, staat in de verklaring. Ook meldt de verklaring dat iedereen is doorverwezen naar de provinciale veiligheidsdienst.

Afzonderlijk werden 107 asielzoekers gered van de boot die de kooi van een viskwekerij raakte in het district Seferihisar in de Egeïsche provincie Izmir.

“De kustwacht is naar het gebied gestuurd en hebben de mensen gered”, aldus de verklaring van het provinciale Kustwachtcommando.

Na medische controle zijn de asielzoekers overgedragen aan de provinciale migratie-autoriteit.

Ook werden 27 asielzoekers in een rubberboot, die door Griekenland naar de Turkse territoriale wateren waren teruggedreven, gered voor de kust van het district Ayvalik in de noordwestelijke provincie Balikesir.

Turkije is een belangrijk doorvoerpunt geweest voor asielzoekers die naar Europa willen oversteken om een nieuw leven te beginnen, vooral degenen die op de vlucht zijn voor oorlog en vervolging.

Turkije herbergt bijna 4 miljoen Syriërs, meer dan elke ander land ter wereld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De politie deelt 5.000 boetes uit tijdens tweede corona lockdown

Coronabesmettingen blijven dalen : 4320 nieuwe gevallen