in ,

Turkije verwelkomt 5,4 miljoen toeristen in 7 maanden

De cijfers zien een daling van 78 procent op jaarbasis in de periode van januari-juli van 24,7 miljoen als gevolg van maatregelen om de verspreiding van de COVID19-pandemie tegen te gaan, zo tonen de officiële gegevens.

Nadat het in december vorig jaar in China verscheen, heeft het nieuwe coronavirus zich over de hele wereld verspreid en miljoenen infecties en honderdduizenden doden veroorzaakt.

Pogingen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, gericht op mensen die thuis blijven en het meeste menselijk contact vermijden, heeft de economieën hard getroffen, met name het toerisme en de reissector.

Na februari had Turkije het toerisme seizoen uitgesteld tot juni en een aantal evenementen zoals beurzen en exposities geannuleerd. Met een normalisatieproces dat in juni begon, zijn de toeristische voorzieningen in Turkije heropend met rigoureuze maatregelen om de veiligheid te waarborgen en het virus te vermijden.

Van januari tot juli bleef Istanbul de belangrijkste toeristische trekpleister van Turkije, met bijna 50,07 procent van de buitenlandse bezoekers, ongeveer 2,7 miljoen.

Edirne, in het noordwesten van Turkije, dat grenst aan zowel Bulgarije als Griekenland, zag het op een na hoogste aantal buitenlanders, met 817.292.

De mediterrane badplaats Antalya volgde met 9,8 procent, dat zijn meer dan 648.768 toeristen uit het buitenland.

Duitsers waren goed voor meer dan 11,39 procent, of bijna 2,67 miljoen van de bezoekers, gevolgd door Bulgaren met 8,33 procent, Georgiërs met 6,39 procent, Russen met 6,12 procent en Oekraïners met 4,87 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

148 boetes uitgedeeld voor niet dragen mondmasker

Eurostar begint vanaf Oktober met directe diensten naar Londen