in

Turkije stuurt medische steun naar het Verenigd Koninkrijk

Het Turkse Ministerie van Defensie heeft gemeld dat een Turks militair vrachtvliegtuig met medische benodigdheden in Londen is geland, om de Britse bevolking te ondersteunen in hun strijd tegen het coronavirus.

Het Ministerie laat weten in een Tweet, “Een vliegtuig van de Turkse strijdkrachten met medische benodigdheden dat is voorbereid voor het Verenigd Koninkrijk om het COVID-19-virus te helpen bestrijden, is in Londen geland.”

Het ministerie kondigde de hulpoperatie begin vrijdag via Twitter. Zo melden ze dat er Turkse militaire vliegtuigen met medische hulpmiddelen zijn vertrokken vanuit Ankara naar London, op verzoek van president Recep Tayyip Erdogan.

De medische hulpgoederen hadden ook een boodschap voor de mensen van het Verenigd Koninkrijk, “Na uitzichtloosheid is er zoveel hoop en na duisternis is er de veel helderdere zon. Rumi.”

Het hulppakket bevat beschermende maskers en overalls.

Woensdag bedankte de Britse Minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, Turkije, in een telefoongesprek met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, voor het sturen van medische benodigdheden om het land te ‘helpen de pandemie van het coronavirus het hoofd te bieden’, melden diplomatieke bronnen.

Raab zei dat de stap een ‘indicatie is van een sterke vriendschap tussen de twee landen’.

Turkije heeft woensdag ook medische hulp gestuurd naar vijf Balkanlanden, waaronder Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Noord-Macedonië en Kosovo. Ook hebben Italië en Spanje, de landen in Europa die het zwaarst door het virus zijn getroffen, medische steun van Turkije ontvangen vorige week.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Premier Rutte : “Het is ondenkbaar dat we eind april ons oude leven kunnen hervatten”

Kan plasma van genezen patiënt, Coronapatiënt genezen?