in

Turkije stuurt medische hulp naar Verenigde Staten

Een Turks militair vrachtvliegtuig met medische benodigdheden voor gebruik tegen de coronaviruspandemie vertrok dinsdag naar de Verenigde Staten.

“Het laadproces van de medische hulpgoederen die door vliegtuigen van de Turkse strijdkrachten aan de Verenigde Staten moeten worden geleverd, is voltooid. Ons vliegtuig met de medische hulpgoederen dat gebruikt zal worden om COVID-19 te bestrijden, is vertrokken vanaf het vliegveld Etimesgut / Ankara.” zo meldt het Ministerie van Defensie op Twitter.

De medische hulpgoederen hadden ook een boodschap voor het Amerikaanse volk, “Na uitzichtloosheid is er zoveel hoop en na duisternis is er de veel helderdere zon. Rumi.”

Het ministerie heeft ook een verklaring gegeven waarin staat dat de medische hulpgoederen die naar Washington vertrekken zijn voorbereid in opdracht van president Recep Tayyip Erdogan.

De door het Ministerie van Landsverdediging en het Ministerie van Volksgezondheid opgestelde gezondheidsvoorzieningen bestaan uit maskers, gezichtsvizieren, N95-maskers en overalls.

“Vliegtuigen van de Turkse strijdkrachten hebben eerder gezondheidsvoorzieningen geleverd aan Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Servië, Kosovo, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië, Montenegro, Libië en Somalië.” aldus het ministerie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drugsdealers profiteren van medische noodsituatie

Ikea en de Bijenkorf openen deuren maar specialisten waarschuwen voor risico’s