in

Turkije stuurt medische hulp naar Servië

De Turkse president, Recep Tayyip Erdoğan, maakte maandag bekend dat Turkije, Servië zal steunen in medische hulp.

De president heeft in een brief aan zijn Servische tegenhanger, Aleksandar Vucic, zijn steun betuigd in de strijd tegen de nieuwe pandemie van het coronavirus, “Ik ben ervan overtuigd dat de actieve maatregelen die u sinds dag één heeft genomen om de COVID-19-pandemie te bestrijden, deze crisis met zo min mogelijk verliezen zullen helpen oplossen.” aldus Erdogan in zijn brief aan Vucic, volgens het Servische voorzitterschap, “Ik wens u veel succes met uw inspanningen. Ik hoop dat de medische apparatuur die we deze week naar uw land zullen sturen, naast de testkits die we eerder hadden verstrekt, onze steun zal verlenen aan de vrienden uit Servië in hun strijd tegen de pandemie.” voegde hij toe.

Erdogan bracht ook de condoleances van Turkije over aan Serviërs die door het virus zijn gestorven, “Ik wil mijn oprechte medeleven betuigen met het verlies van het leven van uw burgers, inclusief de staatssecretaris van het ministerie van Milieu, de heer Branislav Blazic. Ik hoop dat we deze moeilijke situatie zullen overwinnen.”

Servië heeft tot nu toe meer dan tweeduizend coronabesmettingen bevestigd. het dodental staat op 58. De regering heeft een noodtoestand afgekondigd en een avondklok ingesteld van 17 tot 05 uur, lokale tijd.

Het land heeft ook zijn grenzen gesloten en ook zijn scholen, sporthallen en sportscholen gesloten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hypotheekverstrekkers bieden huiseigenaren een helpend hand

Corona : Geen nieuwe maatregelen maar ook geen versoepeling in zicht