in

Turkije produceert een biosimilar-kankergeneesmiddel

De Turkse industrie en technologieminister bracht op zondag een bezoek aan genetica laboratoria waar onderzoek wordt uitgevoerd naar het eerste lokaal geproduceerde biosimilar hoofd- en halskankergeneesmiddel.

Een biosimilar-medicijn is een medicijn dat lijkt op een ‘referentiegeneesmiddel’ dat wordt geproduceerd na het verstrijken van het farmaceutische patent van laatstgenoemde.

Mustafa Varank woonde de eerste tentoonstelling bij van de productiefasen van het medicijn in het Marmara Research Center van de Turkse Wetenschappelijke en Technologische Onderzoeksraad (TUBITAK).

“We willen deze technologie voor ons land winnen door lokaal biotechnologische geneesmiddelen te ontwikkelen”, zei Varank tijdens zijn bezoek aan het Biosimilar Cancer-Treatment Drug Development and Production Project (BIOSIM).

Hij benadrukte dat BIOSIM een project was dat bedoeld was om medicatie te produceren voor de behandeling van kanker in het hoofd en de nek, Varank voegde hieraan toe dat er 180 verschillende biosimilar drugs zijn die Turkije kan produceren.

Hij zei dat het project met succes de kankergeneesmiddel heeft geproduceerd in laboratorium voorwaarden, met plannen voor levering aan de particuliere sector rond mei van volgend jaar.

Experts zeggen dat het medicijn geproduceerd door BIOSIM een marktwaarde van 1 miljoen dollar (Euro 876.578) per kilogram zal hebben.

Terwijl chemotherapie momenteel de meest gebruikte behandeling is voor kanker, is het de afgelopen jaren geleidelijk vervangen door biotechnologische geneesmiddelen – of biofarmaceutica – die zijn ontwikkeld op basis van levende cellen, in tegenstelling tot chemische reacties.

De ontwikkeling en productie van dergelijke geneesmiddelen vereisen geavanceerde capaciteiten op het gebied van moleculaire biologie en genetische manipulatie.

Turkije importeert zijn volledige behoeften aan biotechnologische geneesmiddelen die 20 procent van zijn farmaceutische sector vertegenwoordigen.

Ankara wil de investeringen in deze sector stimuleren door inspanningen om onderzoek en ontwikkeling voor ‘binnenlandse en nationale’ hightech industrieën te vergroten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Macron dringt aan op hervormingen om de EU sterker te maken

VVD: rechter moet laatste woord hebben over uitgeprocedeerde asielzoeker