in ,

Turkije onthult nationaal ruimteprogramma

Turkije heeft zijn nationale ruimteprogramma onthuld, “een routekaart gebaseerd op realistische en competitieve doelen”, aldus president, Recep Tayyip Erdogan, dinsdag.

“Het nationale ruimteprogramma zal ons land naar een hogere klasse in de wereldwijde ruimtewedloop brengen”, benadrukte Erdogan tijdens de inleidende bijeenkomst in hoofdstad Ankara.

Erdogan merkte op dat het programma was voorbereid, en zal worden uitgevoerd door de Turkey Space Agency (TUA), en zei dat Turkije de deur opent naar de luchtreis van zijn beschaving die eeuwenlang pionierde op het gebied van gerechtigheid, moraliteit en vrede in de wereld.

“De primaire en belangrijkste missie van het programma is om het eerste contact met de maan te maken in het honderdjarig bestaan van onze republiek (2023)”, aldus Erdogan.

Het land zal satellietproductieactiviteiten onder één enkele autoriteit verzamelen, voegde hij eraan toe.

Onder zijn nationale ruimteprogramma wil Turkije een regionaal positionerings- en timingsysteem opzetten, benadrukte de president. “Turkije is van plan een ruimtehaven te vestigen en tegelijkertijd de toegang tot de ruimte te waarborgen.”

“Een ander doel van het programma is om het concurrentievermogen van het land in de ruimte te vergroten door te investeren in ruimteweer en meteorologie”, zei Erdogan. “Turkije zal zijn efficiëntie bij astronomische waarnemingen en de follow-up van ruimtevoorwerpen vanaf de aarde vergroten.”

Volgens het programma zal Turkije de economie van zijn ruimtevaartindustrie verder ontwikkelen, verzekerde de Turkse president.

Er zal een Space Technology Development Region worden opgericht om binnenlandse en buitenlandse investeerders te verwelkomen, voegde hij toe.

Erdogan merkte op dat het land effectieve en competente menselijke hulpbronnen zal ontwikkelen op het gebied van de ruimte en zei dat het “uiteindelijke doel is om een Turkse burger naar de ruimte te sturen met een wetenschappelijke missie.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het coronavirus houdt van de kou

Bierverkoop daalt met 8% : Heineken schrapt 8000 banen