in

Turkije nog steeds op ‘oranje’ lijst, want…

Het reisadvies voor veel landen binnen de Europese Unie is aangepast van ‘oranje’ naar ‘geel’, dus we mogen naar deze landen reizen maar we zijn gewaarschuwd. We mogen bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Aruba, Bonaire, Cyprus of Griekenland. We worden gewaarschuwd voor reizen naar Zweden, Bulgarije en Roemenië. Deze landen blijven voorlopig nog op ‘oranje’. Er wordt ook een reden gegeven, “Dat heeft te maken met de gezondheidssituatie in die landen. Gaat u toch, dan wordt u dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.” zo staat het vermeld op nederlandwereldwijd.nl.

Welke land weer nergens te bekennen is op de ‘gele’ lijst is Turkije. Turkije blijft volgens Nederlandse autoriteiten op de ‘oranje’ lijst en de reden? Dat wordt nergens uitgelegd. Zweden, Bulgarije en Roemenië krijgen een uitleg waarom ze nog voorlopig op ‘oranje’ blijven staan maar bij Turkije krijgen we geen reden. Geen uitleg waarom en dit kan misschien liggen aan het feit dat we als Nederland geen acceptabel reden kunnen geven waarom Turkije op ‘oranje’ blijft staan als ‘gevaarlijk om naar te reizen’.

Terwijl de ‘velige’ landen zoals Spanje, Portugal en Italië dagelijks nog honderden besmettingen registreren en sommige gebieden weer in lockdown zetten, is Turkije weer open en worden er dagelijks meer dan duizend herstellingen gemeld. Sociale afstand van 1,5 meter en mondkapjes maken deel uit van het dagelijkse leven en toeristen worden allemaal voordat ze het land in mogen getest. Ook wanneer je het land weer uit gaat, mag je eerst jezelf lasten testen voor het coronavirus.

Maar volgens Nederland is Turkije nog steeds niet veilig ; In de tussentijd genieten toeristen van andere landen, zoals Rusland en Duitsland, van een veilige vakantie in Turkije. Turkije heeft een volledige reeks maatregelen genomen om de veiligheid van lokale en internationale toeristen te garanderen tijdens de uitbraak van het coronavirus. Toeristen die Turkije bezoeken zijn erg te spreken over de maatregelen die het land heeft genomen tegen het verspreiding van het virus in onder andere ziekenhuizen, luchthavens en hotels.

Misschien dat we na twee weken eindelijk Turkije kunnen zien op ‘geel’ in plaats van ‘oranje’, en als Turkije toch op ‘oranje’ blijft staan, hebben we recht om te weten waarom.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verschillende prominente Twitter accounts gehackt

Britse toeristen kiezen voor vakantie in Turkije