in ,

Turkije levert de grootste bijdrage aan Europese luchtverkeer

Europese organisatie voor veiligheid van de luchtvaart erkent de bijdragen van Turkije aan Europese luchtverkeer. Het Directoraat-generaal Luchtvaart (SHGM) heeft vandaag (dinsdag) bekend gemaakt dat Turkije is gegroeid naar een land die de grootste bijdrage levert aan Europese luchtverkeer.

Eamonn Brennan, directeur-generaal van de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart (Eurocontrol), stuurde een brief naar SHGM over de bijdrage van Turkije aan de Europese luchtvaartinkomens en de ‘verminderde vluchtvertragingen in het land’, aldus de SHGM.

“Het Turkse luchtverkeer steeg van 1 april tot 30 september met 8,4 procent – tijdens het tweede en derde kwartaal – vergeleken met dezelfde periode vorig jaar”, aldus een verklaring van de SHGM.

Brennan zei in dezelfde verklaring dat in dezelfde periode het gemiddelde luchtverkeer in Europa 3,6 procent bedroeg.

Volgens het verslag van Eurocontrol waren de vertragingen in het beheer van de luchtverkeersstromen in Turkije 79 procent in het tweede en derde kwartaal van 2017, en in dezelfde periode dit jaar daalde dit met 47,4 procent.

Percentage van vluchten met een vertraging van meer dan 15 minuten, was op de Atatürk Airport in Istanbul in dezelfde periode 25 procent en 21 procent in de Sabiha Gokcen Airport in Istanbul.

In de brief werd benadrukt dat het gemiddelde vertraagde vluchten in Europa in dezelfde kwartalen 28 procent was, wat betekent dat Turkije beter presteert dan Europa.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

VVD wil winkeldiefstal harder aanpakken “Zo kunnen we die bendes het land uit vegen.”

Turkse wetenschapper ontdekt nieuwe kankerbehandelingen