in ,

“Turkije kan fungeren als een brug tussen westerse en niet-westerse landen”

Volgens Japanse politieke wetenschapper, Yuichi Hosaya, kan Turkije een grote rol spelen in de nieuwe wereldorde. In een exclusief interview met Anadolu Agency zei Hosoya, een professor in de internationale politiek aan de Keio Universiteit in Tokio, dat Turkije het potentieel heeft om te fungeren als een brug tussen Westerse en niet-Westerse landen, waardoor zijn rol in de nieuwe wereldorde toeneemt.

“Ik vind dat zowel Japan als Turkije de verschillende werelden moeten overbruggen – de westerse wereld en de niet-westerse wereld – en ook liberale democratieën en autoritaire regimes,” aldus de politieke wetenschapper, “Door dat te doen, kunnen we een veel inclusieve en veelomvattende internationale order creëren.”

Toen hij opmerkte dat eerder internationale orde werd gecreëerd door Westerse machten en liberale democratieën zoals de VS en West-Europa, zei Hosoya: “De basis en de normen van de liberale internationale orde zijn gebaseerd op westerse normen.”

“Maar tegenwoordig zien we de opkomst van niet-westerse staten zoals India en China, en het is mogelijk dat we een botsing zien tussen westerse machten en niet-westerse machten, liberale democratieën en autoritaire regimes,” voegde hij eraan toe.

Hosaya is van mening, omdat Japan en Turkije zich beide tussen de westerse en niet-westerse wereld bevinden, hebben beide westerse elementen in hun samenleving, maar tegelijkertijd hebben ze verschillen met de westerse machten.

Ook maakte hij een opmerking over het feit dat beide landen bondgenoten van de Verenigde Staten zijn. Hosoya zegt dat Japan en Turkije “zeer sterke handelsbetrekkingen met de westerse wereld” genieten, en dat is waarom Turkije ook een grotere rol zou kunnen spelen.

De Japanse geleerde zei dat Turkije ook het potentieel heeft om zijn rol in de regio uit te breiden dankzij zijn sterke relaties met islamitische staten.

“Het centrum van de economische groei gaat nu van de regio Azië-Stille Oceaan naar de Indische Stille Oceaan, en als we naar de Indische Oceaan kijken, wordt het omringd door islamitische landen en natuurlijk heeft Turkije een zeer belangrijke plaats in de islamitische gemeenschap en islamitische staten, “zei Hosoya.

“Dus het betekent dat Japan zonder samenwerking met Turkije de islamitische wereld rond de Indische Oceaan niet volledig kan begrijpen,” voegde hij eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dodental van bosbranden in Californië neemt toe

Haatdelicten in Amerika stijgen met 17 procent