in

Turkije gaat 1,5 miljoen wooneenheden bouwen in het door een aardbeving getroffen Izmir

President Recep Tayyip Erdogan heeft gezegd dat het land momenteel 1.000 containereenheden op voorraad heeft en die in de Egeïsche provincie gebruikt om de slachtoffers van de aardbeving van vorige week tijdelijk te huisvesten.

“We zullen onze burgers in die containers plaatsen, terwijl de bouw begint om de vernielde woningen te vervangen”, zei Erdogan.

Terwijl hij zei dat er in het hele land minstens 6,7 miljoen woningen op renovatie wachten, voegde hij eraan toe dat het gebied dat door de aardbeving van afgelopen vrijdag werd getroffen, een moerasland is.

“We hebben nu een oppervlakte van 1,4 miljoen vierkante meter gereserveerd voor landbouw en bosbouw, voor het bouwen van woningen voor de slachtoffers van Izmir.” voegt hij toe.

Erdogan benadrukte dat alle maatregelen momenteel worden genomen door het Turkse Ministerie van Verstedelijking en Milieu, en voegde eraan toe, “We willen geen problemen met het bouwen van funderingen. De nodige onderzoeken van funderingen in het gebied worden gedaan.”

De regering streeft ernaar meer gebieden toe te wijzen om woningen in Izmir uit te breiden, met ten minste 1,5 miljoen die de komende vijf jaar zullen worden gebouwd.

“We zullen dag en nacht blijven werken om ons land voor te bereiden op natuurrampen, met name aardbevingen.” aldus Erdogan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ING schrapt 1.000 banen : Sluit buitenlandse kantoren

Griekse premier kondigt landelijke lockdown aan