in ,

Turkije : Coronavaccin klaar rond April

Aangezien toekomstige vaccins wereldwijd de krantenkoppen halen, is Turkije van plan om tegen april zijn eigen coronavaccin te onthullen, zo liet de president, Recep Tayyip Erdoğan weten op woensdag.

“We hebben goede vorderingen gemaakt met ons lokale vaccin. We zijn van plan om ons eigen vaccin uiterlijk in april op de markt te brengen”, aldus Recep Tayyip Erdogan tegen de parlementaire fractie van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK).

Turkije volgt de vaccinontwikkelingen in China, Rusland, de Verenigde Staten en Europa op de voet, zei de president. “We hebben al voorbestellingen gedaan voor een aantal van hen. We hopen tegen het einde van deze maand de eerste vaccinaties te kunnen toedienen”.

Ambtenaren hebben eerder gezegd dat zorgmedewerkers en andere sleutelfiguren het vaccin als eerste zouden krijgen.

“De vaccins moeten worden gebruikt voor het algemeen welzijn van de mensheid, ongeacht politieke verschillen of commerciële belangen”, zei Erdogan.

“Wij geloven dat het geen zin heeft dat individuele landen zichzelf beveiligen voordat de hele wereld is verlost van de epidemische dreiging”, aldus Erdoğan.

Klinische tests van het Turkse vaccin verlopen vlot en volgens recente rapporten vertoont geen van de vrijwilligers bijwerkingen. Tot op heden nemen ongeveer 44 vrijwilligers deel aan fase 1-onderzoeken met het Turkse ERUCOV-VAC-vaccin.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vraag naar een langere kerstvakantie groeit na een piek in coronabesmettingen bij tieners

Auto rijdt tegen de poort van Merkels kantoor