in ,

Turken verwelkomen Erdogan in Parijs

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan werd zaterdag warm ontvangen door een groep Turkse bewoners van de Franse hoofdstad.

Erdogan arriveerde in Parijs op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron om Armistice Day (de herdenkingen van de wapenstilstand) bij te wonen.

De Turkse president praatte met de Turkse immigranten voor het hotel waar hij tijdens het officiële bezoek op 10-11 november zal verblijven.

Ze droegen Franse en Turkse vlaggen en posters die de Turkse president verwelkomden.
“We zijn gekomen om heel Europa te laten zien hoeveel we van hem houden.” zei een van de burgers in de menigte.

Erdogan werd vergezeld door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu en presidentiële woordvoerder, Ibrahim Kalin en andere overheidsfunctionarissen.

Tijdens zijn bezoek zal Erdogan naar verwachting bilaterale ontmoetingen houden met wereldleiders, met name met zijn Amerikaanse collega Donald Trump.

11 november Armistice Day markeert het einde van de Eerste Wereldoorlog van 1918 tussen de geallieerden en hun tegenstander, Duitsland, op het land, in de zee en in de lucht.

De ceremonies van dit jaar, die worden georganiseerd door Macron in Parijs, zal worden bijgewoond door bijna 100 wereldleiders, waaronder de Amerikaanse president Trump en de Russische president Vladimir Poetin.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Heemskerk en Kromowidjojo verslaan grote rivale Sjöström

Terreurverdachten trainden in vakantiepark onder toezicht politie