in ,

Tunahan Kuzu vertrok vanwege ‘grensoverschrijdend gedrag’

Volgens HP/De Tijd heeft het vertrek van DENK-leider Tunahan Kuzu niks te maken met het missen van energie en inzet. Het tijdschrift schrijft dat de echte reden van vertrek een buitenechtelijke affaire is geweest met een voormalig medewerkster van de partij.

Het tijdschrift HP/De Tijd komt met deze bericht na een schriftelijke verklaring van de vrouw, die de getrouwde Kuzu beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag nadat de affaire was beëindigd. Een woordvoerster van Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib bevestigd dat Arib, de vrouw heeft geadviseerd aangifte te doen, maar wilt verder niet inhoudelijk in het onderwerp ingaan.

Er zijn geen aangifte gedaan, omdat volgens het artikel in HP/De Tijd, de vrouw inmiddels niet meer werkte bij de partij en ze wilde de zaak laten rusten omdat ze bang was voor de publiciteit die een aangifte met zich mee zou brengen. In haar verklaring vertelt de vrouw dat ze alles heeft verteld aan huidige partijleider Farid Azarkan, die geschokt reageerde op het nieuws en zei dat hij maatregelen ging nemen, maar daar is nooit iets van gekomen.

Kuzu reageert op het artikel van HP/De Tijd met een verklaring waarin hij vermeld dat hij niks heeft gedaan dat kan worden geduid als grensoverschrijdend, “Mijn besluit om te stoppen als politiek leider en als Kamerlid is ingegeven vanuit wat ik al eerder heb verklaard, namelijk de impact op mijn persoonlijke leven en het missen van de energie en de inzet om er nog een periode volop voor te gaan.” aldus Tunahan Kuzu in zijn schriftelijke verklaring.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mondkapjes uit China moeten weer terug

Coronavirus treft New Yorkse maffia