in ,

Tunahan Kuzu stopt als DENK-partijleider

Tunahan Kuzu heeft laten weten dat hij stopt als partijleider van de politieke partij DENK. Hij zal zich niet verkiesbaar stellen als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen en zal na de verkiezingen in maart volgend jaar stoppen met de politiek. Hij laat wel weten dat hij zijn werk in de Tweede Kamer zal voortzetten, maar het fractievoorzitterschap zal worden overgedragen aan Farid Azarkan.

Zo schrijft hij zelf op Facebook over de afgelopen jaren, “Het bouwen aan een politieke beweging die zowel in de Tweede Kamer als in het lokaal bestuur een boodschap heeft voor groepen die onvoldoende worden gehoord in de politiek is enerverend. De keerzijde voor mij als gezicht van DENK, is dat het een behoorlijke impact op mijn persoonlijke leven heeft.”

Hij schrijft dat hij de afgelopen tijd zichzelf heeft gevraagd of hij nog de energie had om hierin te brengen, “Of ik vervolgens in staat was om in een volgende periode met alles wat ik in me heb nog een keer meer dan alles kon geven. Het antwoord heb ik inmiddels gevonden en mijn besluit staat vast.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronavirus : Aantal doden in Nederland stijgt met 30, naar 136

Het kabinet overweegt om alle winkels te sluiten