in

Tunahan Kuzu roept Logo 3000 op het matje : Lesstof doorspekt met Islamofobie

Er is weer een nieuwe ‘technische fout’, en deze keer gaat het om Logo 3000, een website dat ouders en kinderen helpt om de woordenschat uit te breiden.

Het gaat specifiek om lesstof voor thuisonderwijs waarin kinderen een keuze moeten maken tussen vier plaatjes, en één van die plaatjes hoort er niet bij. De plaatje dat er niet bij hoort, sleep je een virtuele prullenbak in.

Één van de keuzes zijn drie plaatjes met betrekking tot tuinieren, en een wolk met het Arabische woord, ‘Allah’, en deze mag dan in de prullenbak. Een andere keuze zijn drie plaatjes van groente/fruit en een ‘moskee’ (in de vorm van een foto van de Indiase Taj Mahal, niet een moskee maar een mausoleum in Agra). De moskee mag dan in de prullenbak.

Het bedrijf is onder vuur komen te liggen nadat de lesstof online, op verschillende social media werd gedeeld. Zo heeft Tunahan Kuzu het gedeeld op zijn Facebook pagina, “Hallo LOGO 3000! Zijn jullie wel helemaal lekker? Nu de scholen zijn gesloten en thuisonderwijs de norm is, moeten we helaas ook meemaken dat digitaal lesmateriaal is doorspekt met zaadjes van #islamofobie. Daarom pleit DENK al langer voor het versterken van de #Onderwijsinspectie om dit soort stigmatiserend materiaal uit te bannen.”

Logo 3000 heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het voorval en zegt dat het door een technisch probleem komt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland verlengt lockdown tot 14 februari en verscherpt maatregelen

Demonstratie-verbod voor Pegida in Eindhoven