in ,

Tunahan Kuzu officieel kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen 2021

Kuzu had voor de zomer nog gezegd dat zijn jarenlange inzet voor de politiek een groot beslag heeft gelegd op zijn privéleven en dat hij daarom zijn politieke loopbaan zou beëindigen. Na zijn afscheidsbericht op Facebook, kreeg Kuzu veel steunbetuigingen van mensen door het hele land, waarin een indringend beroep op hem werd gedaan om de strijd te blijven doorzetten.

“Ik heb in de afgelopen periode duizenden e-mails, berichten en brieven gehad van mensen die mij opriepen om door te gaan. Deze kwamen uit het hele land, van DENK’ers en van niet-DENK’ers. Ook het lokale partijkader heeft zich in een persoonlijke brief tot mij gewend. Deze oproepen hebben mij enorm aangegrepen. Nadat ook tijdens onze ALV vele leden in de zaal een persoonlijk beroep op mij deden, ben ik diep bij mezelf te rade gegaan of ik nog achter mijn besluit kon staan.” aldus Kuzu, die vandaag officieel aan het bestuur van DENK heeft gemeld dat hij zich beschikbaar stelt als kandidaat-Kamerlid voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

“Het is geen geheim dat ik een moeilijke periode heb doorgemaakt. Ik heb in de afgelopen periode het plezier in de politiek weer teruggevonden. Door de vele oproepen uit het land ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nog niet ben uitgestreden. Ik kan niet toekijken hoe in mijn land mensen tegen elkaar worden opgezet en in de verdrukking geraken. Ik ben ooit de politiek ingegaan om verandering teweeg te brengen. Mijn strijd voor die verandering gaat door, samen met lijsttrekker Farid Azarkan en iedereen die Nederland eerlijker en rechtvaardiger wil maken.”

©NieuwsOn
Foto : Facebook Tunahan Kuzu

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kabinet : Per direct mondkapjes in heel het land

Rat ‘Magawa’ ontvangt prestigieuze medaille