in ,

Tunahan Kuzu : “De vijand van je vijand is niet jouw vriend.”

DENK partij-voorzitter, Tunahan Kuzu heeft iedereen opgeroepen om samen te vechten tegen terreur, “We moeten samen vechten tegen terroristen. Terreur heeft een naam en het is, DAESH, PKK, YPG, SDF of wat dan ook, maar terreur is terreur. De vijand van de vijand is niet je vriend.” aldus Kuzu, woensdagavond, tijdens een debat tot in de late uren in de Tweede Kamer.

Kuzu was zijn betoog begonnen door te zeggen dat van Nederlanders met Turkse wortels altijd wordt gevraagd of verwacht zij bepaalde acties van Turkije afwijzen of veroordelen; ook aan hem. “Wat vindt je van Erdogan?” “Waar ligt je loyaliteit?” Maar de hele, onschuldig totdat schuldig is bevonden, telt hier niet,

“De mannen van Erdogan, noemde de voetbalcommentator van Ziggo, denigrerend, de Turkse nationale team, op tv. Een Brabantse politieagent leest zijn Twitter en daar staat dan, het is vreemd als je gevolgd wordt door een politieagent van Turkse afkomst. Is dat, ‘Erdogan watches you’. Een student krijgt een mail van een docent uit Universiteit van Amsterdam, sorry, wij willen nu even geen Turken.” Dit is allemaal vanwege de ‘Turkije obsessie van de media’.

Kuzu krijgt ook de vraag, ‘waarom neem je geen afstand van Turkije?’ Maar in het Kamerdebat weigerde Denk, als enige partij in de Kamer, de Turkse inval te veroordelen.

“Dit is GEEN aanval op Koerden. Ondanks dat aantal kamerleden en media dit aan mensen proberen te laten geloven. Ik denk dat heel veel mensen in Nederland niet weten dat er in Turkije 15-20 miljoen Koerden wonen. Dat Koerden en Turken vreedzaam samenleven. Elkaars buren, ooms, tantes en vrienden zijn.”

De partij-voorzitter van DENK, herinnerde iedereen eraan dat de Nederlandse regering, de EU, de Verenigde Staten en de Verenigde Naties de PKK als een terroristische organisatie beschouwen, en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, vorig jaar nog in een verklaring had gezegd, dat de YPG banden zou hebben met de terroristische organisatie PKK.

“Een NAVO-bondgenoot word alleen gelaten. Dit is een NAVO-bondgenoot die 4 miljoen vluchtelingen heeft opgevangen en al 40 jaar is blootgesteld aan terroristische aanvallen door de PKK en YPG. En wat doen je bondgenoten? Zoals Trump al heeft toegegeven, bewapenen ze de terroristische organisatie PKK / YPG. Waarom vertroeteld Nederland deze terroristen? Het is niet bekend hoeveel doden de PKK al jaren heeft veroorzaakt in Turkije. Is het vreemd dat een land hiertegen voorzorgsmaatregelen neemt?”

Ook benadrukte Kuzu dat de Westen eindelijk verantwoordelijkheid zou moeten nemen, “De EU zou niet moeten dreigen met sancties, maar moeten samenwerken met de bondgenoten om rust en vrede in de regio terug te brengen. Dat betekent dat je samen één vuist moet maken tegen terreur. Samen optrekken tegen terrorisme.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Universiteit van Amsterdam weigert student vanwege Turkse operatie in Syrië

Hengelo in shock vanwege familiedrama