in

Tsunami in Indonesië : Dodental stijgt naar 168

De Straat van Soenda in Indonesië is gisteren getroffen door een tsunami, waarschijnlijk veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting. Volgens het nationale rampenbureau van het land zijn er tenminste 168 doden en honderden gewonden gevallen.

Sutopo Purwo Nugroho, woordvoerder van het National Disaster Management Agency, zei in een tweet dat het dodental in Pandeglang op 126 zat. In Serang nine en in Lampung zit de dodental al op 33.

“Een totaal van 558 huizen en veel gebouwen zijn beschadigd na de tsunami die vooral de gebieden Pandenglang, South Lampung en Serang trof.” aldus Nugroho.

“Het aantal doden kan nog steeds stijgen omdat niet alle getroffen gebieden zijn geregistreerd,” voegde hij eraan toe.

In een eerdere verklaring zei Nugroho dat meer dan 580 mensen gewond raakten.

“De getroffen gebieden zijn nederzettingen en toeristische gebieden langs de kust, zoals het strand van Tanjung Lesung, Sumur, Teluk Lada, Penimbang en Carita. Rond deze tijd zijn deze gebieden druk met toeristen.” aldus de verklaring.

Volgens de Meteorologie, Klimatologie en Geofysisch bureau van het land zou de tsunami veroorzaakt kunnen zijn door onderzeese aardverschuivingen na de uitbarsting van Anak Krakatau.

Het bureau zei dat de tsunami ongeveer 24 minuten na de vulkaanuitbarsting toesloeg.

“Noodteams worden naar het door rampen getroffen gebied gestuurd, terwijl zwaar materieel ook wordt ingezet om evacuatie en noodreparaties te ondersteunen.” zei Nugroho.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Buurtbewoners nog in shock na familiedrama in Arnhem

Twee gewonden bij een schietincident in supporterscafé PSV