in

Trump verdedigt tiener die wordt beschuldigd van moord

Trump werd tijdens een persconferentie van het Witte Huis gevraagd of hij de acties van burgerwachten zoals Rittenhouse verdedigde, en zijn antwoord was dat de tiener “gewelddadig was aangevallen”, wat suggereert dat hij handelde uit zelfverdediging.

“Dat was een interessante situatie. Je zag dezelfde beelden als ik, en hij probeerde bij hen weg te komen, denk ik, daar lijkt het op, en hij viel en toen vielen ze hem zeer gewelddadig aan en het was iets waar we nu naar kijken en het is onder onderzoek.” aldus Trump, die eraan toevoegt, “Ik denk dat hij in grote problemen zat. Hij zou waarschijnlijk zijn vermoord.”

Rittenhouse, die naar verluidt de pro-politiebeweging Blue Lives Matter steunt, is beschuldigd van twee gevallen van moord en een van poging tot moord nadat hij op 25 augustus drie demonstranten in Kenosha, Wisconsin heeft geschoten, waarbij twee van de slachtoffers om het leven zijn gekomen.

De schietpartijen vonden plaats in de straten van een stad die dagenlang had geprotesteerd tegen raciale onrechtvaardigheid en politiegeweld nadat Jacob Blake, een zwarte man, zeven keer in de rug was geschoten door een blanke politieagent.

De advocaten van Rittenhouse hebben gezegd dat hij handelde uit zelfverdediging, maar een klacht ingediend door aanklagers van Kenosha County zei dat hij het vuur opende op ongewapende demonstranten.

Zijn arrestatie kwam nadat er beelden door social media werden verspreid waarin drie geweerschoten te horen zijn. Ook zien we een jonge blanke man met een langloopgeweer wegrennen, terwijl hij op zijn mobiel, “Ik heb net iemand vermoord.” zegt.

Rittenhouse werd de volgende dag gearresteerd in Illinois.

De persconferentie van de president kwam slechts enkele uren nadat de democratische presidentskandidaat, Joe Biden, Trump beschuldigde van, aanwakkeren van geweld bij recente protesten. Kort nadat de president zijn opmerkingen had afgesloten, veroordeelde Biden, Trump omdat hij weigerde “geweld te bestraffen”.

“Hij zou niet eens een van zijn aanhangers afwijzen die beschuldigd wordt van moord. Hij is te zwak, te bang voor de haat die hij heeft aangewakkerd om er een einde aan te maken.” aldus Biden op Twitter. “Ik dring er bij president Trump op aan om samen met mij te zeggen dat hoewel vreedzaam protest een belangrijk recht is, geweld verkeerd is. Punt. Als hij dat niet kan zeggen, is hij ongeschikt als president.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kindervoeding in supermarkten ongezond

Wekelijkse coronabesmettingen blijft stabiel, maar 1.116 positieve testen Amsterdam