in ,

Trump stopt met de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

President Donald Trump kondigde dinsdag aan dat de Verenigde Staten per direct stoppen met de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tijdens de coronaviruspandemie.

“Vandaag geef ik mijn administratie de opdracht om de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie stop te zetten terwijl er een evaluatie wordt uitgevoerd om de rol van de Wereldgezondheidsorganisatie te beoordelen bij het ernstig slecht beheren en verdoezelen van de verspreiding van het coronavirus.” aldus Donald Trump tijdens een Coronavirus Task Force in het Witte Huis briefing.

Hij zei dat Amerikaanse belastingbetalers tussen de 400 en 500 miljoen dollar per jaar aan de organisatie verstrekken, terwijl China slechts 40 miljoen dollar per jaar geeft, “Als de belangrijkste sponsor van de organisatie hebben de Verenigde Staten de plicht om volledige verantwoording te eisen van de Wereldgezondheidsorganisatie.” aldus de president die alle fouten bij anderen zoekt voor de ernstige toestand in zijn land, “Een van de gevaarlijkste en duurste beslissingen van de WHO was de rampzalige beslissing om reisbeperkingen van China en andere landen tegen te gaan.”

Trump veroorzaakte vorige week een vuurstorm op Twitter, waarbij hij het grootste gezondheidsorgaan ter wereld beschuldigde van ‘zeer China-gericht’ zijn en slecht advies gaf tijdens de uitbraak van het coronavirus. Hij zei dat zijn administratie zou onderzoeken of de financiering zou worden opgeschort.

Hij zei ook dat de WHO zich verzette tegen reisbeperkingen die de Verenigde Staten in januari in China en andere landen hebben ingevoerd, maar hij was niet overtuigd en schortte reizen uit China op, “om onnoemelijke levens te redden”.

Hij voegde nog toe, “Als ook andere landen reizen uit China hadden opgeschort, zouden talloze levens zijn gered.”

Trump beschuldigde WHO met politieke correctheid, “De aanval van de WHO op reisbeperkingen plaatste politieke correctheid boven levensreddende maatregelen. De realiteit is dat de WHO er niet in is geslaagd informatie tijdig en transparant te verkrijgen, te onderzoeken en te delen.”

Wel iet de president weten dat ze zullen blijven samenwerken met deze, ‘incompetent organisatie’ volgens de president, ‘om te zien of deze zinvolle hervormingen kan doorvoeren.’

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk verlengt lockdown: Alle horeca gelegenheden dicht tot half juli

Engels-Italiaans team hoopt op vaccin tegen Covid-19 in september