in

Trump stelt injectie van ontsmettingsmiddelen voor als behandeling tegen het coronavirus

De Amerikaanse president Donald Trump weigert nog steeds actie te ondernemen tegen de coronacrisis in zijn land. Hij heeft onlangs een belangrijk vaccin-expert ontslagen omdat deze weigerde zijn ‘coronamedicijn’, een malariamedicijn, te promoten. Maar de Amerikaanse president is nog niet klaar met ongebruikelijke methoden voor de behandeling van het coronavirus.

Zo verklaarde hij tijdens een briefing van het Witte Huis op donderdag, dat ultraviolet licht en het injecteren van desinfecterende middelen, succesvolle behandelingen zijn tegen het virus, “Stel dat we het lichaam met een zware slag raken, of het nu ultraviolet of zeer krachtig licht is. En ik geloof dat je zei dat dat niet is onderzocht, maar je gaat het testen.” vertelde Trump aan verslaggevers tijdens zijn briefing en hij ging door, “Stel dat je het licht in het lichaam brengt en dit doe dan door de huid of op een andere manier… Klinkt interessant.”

Zijn ‘interessante’ opmerkingen kwamen enkele minuten nadat William Bryan, waarnemend hoofd van het directoraat Wetenschap en Technologie van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, zei dat zonnelicht het virus zowel op oppervlakken als in de lucht lijkt te doden, “We hebben ook een soortgelijk effect gezien bij temperatuur en vochtigheid, waarbij het verhogen van de temperatuur en vochtigheid, of beide, over het algemeen minder gunstig is voor het virus” aldus Bryan.

Trump kwam later nog met een andere behandeling, deze keer suggereerde hij het gebruik van ontsmettingsmiddelen, “En dan zie ik dat ontsmettingsmiddel het binnen een minuut uitschakelt. Een minuut.”

De president vraagt zich af of er niet een mogelijkheid is dat we een besmet patiënt ‘gewoon’ intern kunnen reinigen, “Kunnen we geen ontsmetting naar binnen injecteren? Of een reiniging? Zoals je ziet, komt het in de longen en is het erg beschadigend voor de longen, dus het zou interessant zijn om dat te controleren. Daarvoor zul je dokters moeten gebruiken, maar het klinkt interessant voor mij.”

Hij voegde er nog aan toe, “En dus zullen we zien. Maar het hele concept van het licht, de manier waarop het het in één minuut doodt, dat is behoorlijk krachtig.”

Trump vroeg, Deborah Birx, de arts die het coronavirus-reactieteam van het Witte Huis leidt of ze had gehoord van het gebruik van zonlicht bij de behandeling van de ziekte. Zij antwoordde dat ze nog zo iets had gezien als behandeling, “Ik heb geen warmte of licht gezien.” zei ze.

Zoals gewoonlijk na een briefing van Donald Trump, voelde de mensen in Amerika zich verantwoordelijk om hun medemens te waarschuwen voor hun president, “Injecteer of gebruik alsjeblieft geen ontsmettingsmiddelen.” tweette Chris Hayes, de presentator van een nieuws- en opinieprogramma op de Amerikaanse kabeltelevisiezender MSNBC.

Donderdagavond telde de Verenigde Staten meer dan 867 duizend besmettingen en meer dan 49 duizend doden. Er zijn ook bijna 80 duizend mensen zijn hersteld zonder de ‘interessante’ behandelingen van hun president.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Burgemeesters vragen moslims om thuis te blijven tijdens Ramadan

Statiegeld op kleine plastic flesjes