in ,

Trump: “Saoedi-Arabië zal wederopbouw Syrië financieren.”

De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat Saoedi-Arabië de wederopbouw van Syrië zal helpen financieren.

“Saoedi-Arabië is akkoord gegaan om het nodige geld te spenderen dat nodig is om Syrië te helpen herbouwen, in plaats van de Verenigde Staten.” schreef Trump op zijn Twitter pagina, “Zie je, is het niet fijn dat enorm rijke landen helpen bij de wederopbouw van hun buren in plaats van een groot land, de Verenigde Staten, dat vijfduizend mijl verderop ligt. Dankzij Saudi A!”

Trump maakte de verrassingsaankondiging vorige week dat de VS troepen zou terugtrekken uit Syrië, na een telefoontje met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De twee leiders waren het eens over de noodzaak van een effectievere coördinatie in het door oorlog verscheurde land.

Rapporten suggereren dat Amerikaanse troepen binnen 60 tot 100 dagen zullen vertrekken.

Trump’s beslissing om Syrië te verlaten werd gevolgd door aftreden van zijn chef James Mattis en speciale gezant voor de mondiale coalitie om Daesh te verslaan, Brett McGurk.

De terugtrekking komt aan de vooravond van een mogelijke Turkse militaire operatie in het noordoosten van Syrië tegen de terroristische groep YPG / PKK.

Saoedi-Arabië beloofde in augustus 100 miljoen dollar om de provincie Raqqah te reconstrueren, die werd verwoest door de terreurgroep van Daesh.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Facebook probeerde in 2016 opnieuw Snapchat te kopen’

Europa is overeengekomen voor een ‘Schoon Energie’ pakket voor alle Europeanen