in

Trump roept aanhangers op de hoofdstad te bestormen

De wereld werd wakker op beelden van chaos uit de Amerikaanse hoofdstad. De opstand in het hart van de Amerikaanse democratie, aangewakkerd door Trump’s retoriek, vertegenwoordigde een verbluffend machtsvertoon voor de randbewegingen en hun aanhangers.

De menigte Trump-aanhangers die het Capitool bestormden, omvatte samenzweringstheoretici die verband houden met QAnon en de Proud Boys – twee extreemrechtse facties die president Donald Trump herhaaldelijk weigerde te veroordelen tijdens zijn verkiezingscampagne vorig jaar.

Een van de meest herkenbare figuren in de video’s en foto’s van de chaos op Capitol Hill was een man van in de dertig met een geverfd gezicht, een bontmuts en een helm met hoorns.

De demonstrant, Jake Angeli, bij volgelingen bekend als de QAnon-sjamaan, werd al snel een symbool van het bizarre en beangstigende spektakel toen er foto’s circuleerden van hem die door de zalen van het Capitool zwierf met een Amerikaanse vlag op een speer in één hand, en een megafoon in de andere.


©Twitter

De Facebook-pagina van Jake Angeli staat vol met berichten die de samenzweringstheorieën van QAnon oproepen, wiens aanhangers in een belachelijke theorie geloven dat er een cabal is van satanaanbiddende pedofielen die de hoogste regionen van de Amerikaanse regering hebben geïnfiltreerd en geloven dat president Trump tegen deze ‘machten’ vecht.

Sommige van Angeli’s Facebook-berichten hebben een gewelddadig randje, zoals een meme waarin wordt verklaard “we zullen geen echte hoop hebben om de tegen ons geregelde vijanden te overleven totdat we de verraders die onder ons op de loer liggen, ophangen”. Een foto op Angeli’s Facebook-pagina toont hem versierd met de vacht en hoorns, richtend op de camera met een geweer.

In de afgelopen maanden was Angeli regelmatig aanwezig bij pro-Trump-protesten in Arizona, inclusief demonstraties buiten het centrum voor het tellen van stemmen in Maricopa County.

Andere relschoppers die in het Capitool werden gefotografeerd, droegen kleding met QAnon-iconen en hadden borden met slogans die verband hielden met de bizarre beweging.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronagevallen blijven stijgen : Lockdown kan worden verlengd

Geert Wilders roept Mark Rutte op ontslag in te dienen