in

Trump noemt de dood van Rayshard Brooks ‘verschrikkelijk’ MAAR ‘je mag agenten niet verzetten’

Donald Trump noemde de moord van Rayshard Brooks, een zwarte man die is doodgeschoten door een politieagent in Atlanta vorige week, een ‘vreselijke situatie’, maar voegde eraan toe dat agenten in het hele land niet ‘eerlijk’ worden behandeld, terwijl hij het slachtoffer de schuld gaf omdat hij zich, volgens Trump, ‘verzet tegen arrestatie’.

“Ik vond het een vreselijke situatie, maar je kunt een politieagent niet verzetten..” aldus Trump op woensdag aan Fox News presentator Sean Hannity, “Als je een meningsverschil hebt, moet je dat achteraf aanpakken. Het was een heel triest, heel, heel triest… iets.”

Brooks, een 27-jarige zwarte man, werd doodgeschoten nadat hij afgelopen vrijdag in slaap was gevallen in zijn auto op een Wendy’s drive-in in Atlanta. Op de bodycamera video kan je zien dat agenten hem confronteren in, wat wordt beschreven als, een ‘intens’ interactie. Wanneer de agenten hem willen arresteren nadat hij niet geslaagd was voor een nuchterheidstest verzette Brooks zich en worstelt hij met de agenten. Video laat zien dat hij een taser van één van de agenten grijpt voordat hij wegrent.

Politieagent, Garrett Rolfe schoot Brooks vervolgens tweemaal in de rug, waarbij hij hem doodde. Aanklagers zeiden later dat de officier na het schieten van de schoten zegt, “Ik heb hem”.

Rolfe, die zondag werd ontslagen, werd woensdag aangeklaagd voor 11 punten, waaronder een misdrijf. De andere officier ter plaatse, Devin Brosnan, is beschuldigd van drie punten, waaronder zware mishandeling en heeft inmiddels ermee ingestemd samen te werken met de aanklagers.

“De heer Brooks heeft zich nooit gedragen als een bedreiging.” aldus de officier van justitie in Fulton County, Paul Howard Jr, bij de aankondiging van de aanklacht. “Zijn gedrag tijdens dit incident was bijna aangenaam.”

Trump riep woensdag op tot een eerlijk onderzoek naar de dood, maar hekelde de behandeling van officieren tijdens landelijke demonstraties die hebben opgeroepen tot een einde aan systemisch racisme en politiegeweld, “Ik hoop dat hij eerlijk wordt behandeld omdat de politie in ons land niet eerlijk wordt behandeld.”

Ook vond Trump het nodig om te benadrukken dat je, hoe dan ook, de politie niet mag verzetten, “Maar nogmaals, je kunt zo’n politieagent niet weerstaan, en ze eindigden in een zeer vreselijk meningsverschil, en kijk hoe het eindigde. Heel slecht.”

“Een ongebruikelijk groot aantal politieagenten in Atlanta bleef woensdag thuis nadat de aanklachten tegen Rolfe en Brosnan waren ingediend”, meldde The New York Times. Een woordvoerder van het bureau verwierp geruchten dat agenten uit protest waren ontslagen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NPO1 verschuldigd zich voor ‘k**wijf’ opmerking in ondertiteling

Nazi symbool in herverkiezingscampagne van Donald Trump