in ,

‘Trump moet zich met zijn eigen zaken bemoeien’

Parijs heeft de Amerikaanse president Donald Trump verzocht zich met zijn eigen zaken te bemoeien, nadat Trump commentaar had op de ‘gele hesjes’ protesten die het land weer een weekend hadden opgeschud.

“Ik vertel Donald Trump, wij nemen geen deel aan de Amerikaanse debatten, laten we ons leven leiden door een natie,” aldus minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian aan de Franse televisie.

“Frankrijk bemoeit zich niet met de Amerikaanse binnenlandse politiek, en Washington zou hetzelfde moeten doen,” voegde hij eraan toe.

Trump nam het op zichzelf om afgelopen zaterdag op Twitter zijn mening door te geven over de protesten in Frankrijk. Hij gaf de schuld van de wekenlange protesten tegen wetgeving om de klimaatverandering te bestrijden.

“De Overeenkomst van Parijs werkt niet zo goed voor Parijs, protesten en rellen in heel Frankrijk, mensen willen geen grote sommen geld betalen, veel aan derdewereldlanden (die op twijfelachtige wijze worden uitgevoerd), om zogenaamd het milieu te beschermen.” schreef hij.

Vorig jaar veroordeelde de wereld in het algemeen Trump die de VS uit het klimaatakkoord van Parijs trok, een internationale overeenkomst om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Sinds 17 november verzamelen duizenden demonstranten zich in grote Franse steden, waaronder Parijs, om te demonstreren tegen de controversiële brandstofbelastingen van president Emmanuel Macron en de verslechterende economische situatie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

’Rechercheur lekte adressen uit politiesysteem’

’Harde Brexit kost Nederland 2,3 miljard’