in ,

Trump is beledigd door Macron’s opmerkingen over Europese leger

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag zijn Franse tegenhanger Macron’s oproep tot het verenigen van het Europees leger om zich te beschermen tegen internationale dreigingen, neergehaald op Twitter.

“President Macron uit Frankrijk heeft zojuist gesuggereerd dat Europa zijn eigen leger bouwt om zichzelf te beschermen tegen de VS, China en Rusland”, schreef hij op Twitter. “Zeer beledigend, maar misschien moet Europa eerst zijn deel van de NAVO betalen, wat de VS enorm subsidieert!”

Macron maakte de opmerking over een Europese leger tijdens een interview met Europe 1-radio, afgelopen dinsdag.
“We zullen de Europeanen nooit kunnen beschermen tenzij we besluiten om een echt Europees leger te hebben”, zei Macron, en benadrukte dat Europa een leger nodig heeft om de afhankelijkheid van de VS te verminderen.

Macron zei dat Europa zichzelf vooral tegen China, Rusland en de VS moet beschermen, “Wanneer ik zie dat president Trump aankondigt dat hij stopt met een groot ontwapeningsverdrag, dat is gevormd na de Euro-raketcrisis van de jaren tachtig die Europa trof, wie is het grootste slachtoffer? Europa en zijn veiligheid, “aldus Macron.

Hij verwees naar het besluit van Trump vorige maand om de V.S. terug te trekken uit het Verdrag van 1987 op het gebied van nucleaire strijdkrachten tussen kernraketten, dat op de grond gelanceerde nucleaire raketten verbood met een bereik van 500-5.500 kilometer.

De overeenkomst werd ondertekend tussen Rusland en de Verenigde Staten en was grotendeels bedoeld om de vooruitzichten op een nucleaire oorlog in Europa te voorkomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ambtenaar heeft gemeente voor 2,9 miljoen opgelicht

Onderzoek: ‘Amerikaanse ‘war on terror’ heeft half miljoen mensen gedood’