in

Trump : “Indien nodig, zal ik troepen terugsturen naar Syrië”

De VS zouden haar troepen teruggeven aan Syrië als Daesh een comeback maakt in het door oorlog verscheurde land, zei president Donald Trump zondag.

Gevraagd naar een mogelijke heropleving van de terreurgroep, vertelde Trump aan CBS News “we komen terug als het moet”.

“We hebben zeer snelle vliegtuigen, we hebben zeer goede vrachtvliegtuigen. We kunnen heel snel terugkomen.” zei hij in opmerkingen opgenomen op vrijdag, maar uitgezonden vóór Sunday’s Super Bowl.

Trump wees naar een militaire installatie in Irak, die de VS zou kunnen gebruiken om de operatie, indien nodig, te vergemakkelijken. “Sommige Amerikaanse troepen die momenteel in Syrië zijn gestationeerd, worden naar die basis gestuurd, terwijl anderen naar huis terugkeren.” zei hij.

De opmerkingen volgen op zijn aankondiging in december dat de VS zich terugtrekt uit het noordoosten van Syrië na de nederlaag van Daesh te hebben opgeëist door de, door VS geleide internationale coalitie.

Te midden van pushback vanuit zijn administratie en van belangrijke Amerikaanse wetgevers, signaleerde Trump later een “trage en sterk gecoördineerde terugtrekking” uit het land, maar het Pentagon is doorgegaan met het plannen van de terugtrekking.

Een Pentagon-rapport dat naar verwachting volgende week wordt vrijgegeven waarschuwt dat Daesh het verloren gebied binnen zes maanden tot een jaar kan herwinnen als de VS de militaire druk op de groep vermindert. CNN meldde dat een anonieme official bekend was met de beoordeling.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ryanair boekt verlies tijdens de wintermaanden

Twee lichamen in woning Amstelveen