Trump deelt video waarin ‘White power!’ wordt geschreeuwd

Trump deelt video waarin ‘White power!’ wordt geschreeuwd

Amerikaans president, Donald Trump heeft zondag een video gedeeld op zijn Twitter pagina waarin een van zijn aanhangers 'white power!' schreeuwde tegen een groep protesterende mensen in een pensioneringsgemeenschap in Florida.

‘Als Trump Groenland wil kopen, is dat definitief bewijs dat hij gek is geworden’
Meer dan 6000 coronadoden in Nederland
Booking.com verliest 699 miljoen dollar in eerste kwartaal 2020

De video, die blijkbaar voor het eerst zaterdag op Twitter werd gedeeld door gebruiker @ davenewworld_2, bevat een reeks uitwisselingen tussen Trump-supporters en demonstranten in The Villages, een overweldigend blanke gemeenschap die zichzelf omschrijft als ‘Vriendelijkste woonplaats van Florida’.

“Waar is je witte capuchon?” zo schreeuwt een demonstrant die een bord draagt waarop staat geschreven, ‘Make American Sane Again’. De demonstrant schreeuwt naar twee mensen die voorbijrijden in een golfkar die versierd is met pro-Trump borden.

“Ja, jij begrijpt het! White power! White power!” schreeuwt de chauffeur terug naar de groep terwijl de vrouw naast hem zingt, “Trump! Trump! Trump!”

Trump bedankte deze ‘geweldige mensen’ van The Villages op zijn Twitter pagina waar hij de video heeft gedeeld met zijn 82 miljoen volgers. De retweet is inmiddels verwijderd door de president zodat hij kan doen alsof het nooit is gebeurd.

Trump Twitter

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0