in

Trump beschuldigt Democraten voor sterfgevallen van migrantenkinderen

President Donald Trump beschuldigde zaterdag de Democraten van de dood van twee migrantenkinderen in Amerikaanse hechtenis die de grens van Mexico zijn overgestoken.

“Alle sterfgevallen van kinderen of anderen aan de grens zijn strikt de schuld van de Democraten en hun zielige immigratiebeleid waardoor mensen de lange trek kunnen maken door te denken dat ze ons land illegaal kunnen binnenkomen.” zei Trump op Twitter, “Dat kunnen ze niet, als we een muur hadden, zouden ze het niet eens proberen!”

De opmerkingen van de president komen op de achtste dag van een gedeeltelijke sluiting door de regering die begon nadat de Democraten een begrotingsvoorstel hadden verworpen om 5 miljard dollar toe te wijzen voor het voltooien van de muur langs de zuidelijke grens.

Twee migrantenkinderen zijn deze maand overleden tijdens hun detentie door Amerikaanse grensagenten toen ze illegaal de grens waren overgestoken naar de Verenigde Staten.

Migranten uit Midden-Amerika proberen steeds meer de Verenigde Staten te bereiken, te midden van wijdverbreide armoede en bendegeweld in de regio.

Grote groepen die gezamenlijk bekend staan als “caravans” hebben de woede van Trump getrokken, die langs de grens militair personeel heeft ingezet om potentiële illegale overtochten te dwarsbomen.

“De twee kinderen in kwestie waren erg ziek voordat ze werden overgedragen aan Border Patrol. De vader van het jonge meisje zei dat het niet hun fout was, hij had haar dagenlang geen water gegeven, “zei Trump. “Border Patrol heeft de Muur nodig en het zal allemaal eindigen. Ze werken zo hard en krijgen zo weinig erkenning!”

Op vrijdag dreigde Trump de grens te sluiten nadat de Democraten in het Congres weigerden akkoord te gaan met de financiering voor de voltooiing van de muur.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moskee in West-Duitsland gevandaliseerd met racistische graffiti

Dreigende situatie in Venlo wegens ‘conflict in criminele sfeer’