in

Trump: ” Alle migranten aan de grens zullen in Mexico blijven”

De Amerikaanse president Donald Trump zei zaterdag laat dat de migranten in de zuidelijke grens van het land niet mogen binnenkomen totdat hun vorderingen individueel zijn goedgekeurd door de rechtbank.

“We zullen alleen degenen die legaal in ons land komen toestaan. Behalve dat, hebben wij zeer sterke beleid; ‘Catch and Detain’ Geen ‘vrijlating’ naar Amerika.” schreef Donald Trump op Twitter.

Hij zei dat alle migranten in Mexico zullen blijven.

Hij voegde hieraan toe, “Ze zullen allemaal in Mexico blijven, als het om enige reden noodzakelijk wordt, zullen we onze zuidelijke grens afsluiten. Het zal niet gebeuren, dat de Verenigde Staten, na tientallen jaren van misbruik, deze kostbare en gevaarlijke situatie nog verder zal toelaten.”

Onlangs hebben duizenden migranten gewacht in Tijuana, Mexico, om de Verenigde Staten binnen te komen, velen van een caravan die nationale aandacht trok en Trump ertoe aanzette om vocaal te worden, zeggend dat het een “invasie” was en dat er “criminelen en onbekend” Midden-Oosters tussen de migranten bevinden.

De veiligheid van de grenzen is ook aangescherpt: 7000 militaire troepen zijn gestuurd om de zuidelijke grens te beveiligen en havens voor binnenkomst te verbeteren.

Rechter Jon Tigar van de rechtbank in San Francisco heeft afgelopen maandag een tijdelijk straatverbod uitgevaardigd over het beleid van de administratie, dat Trump op 9 november heeft aangenomen om migranten te verhinderen om buiten de aangewezen inloophavens te komen.

Het huisverbod dat door Tigar wordt geplaatst, stelt migranten in staat om asiel te zoeken, ongeacht of ze illegaal de Verenigde Staten zijn binnengekomen of via een haven van binnenkomst zijn gekomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk: Meer dan 100 aanhoudingen in protesten tegen brandstofprijzen

‘Niet handhaven boerkaverbod is verkeerd signaal burgemeesters’