in

‘Trump is een racist’

“De Amerikaanse president Donald Trump is een racist.” aldus Amerikaans congreslid Rashida Tlaib.

“Kijk, ik geloof echt dat hij een racist is, en dat is waarschijnlijk controversieel, dat is hij,” vertelde Tlaib donderdag in een online interview met The Hill online.

“Het zit in zijn beleid, het is in zijn woorden, en het feit is dat hij nog steeds onze president is,” zei ze. “Maar het maakt niet uit, ik ga hem verantwoordelijk houden.”

Tlaib, samen met Minnesota’s Ilhan Omar, zal volgende maand beëdigd worden als de eerste twee moslim-Amerikanen in het Congres. Tlaib wordt ook de eerste vrouwelijke Palestijns-Amerikaan in het Congres.

Trump is bekritiseerd voor het gebruik van raciaal geladen retoriek tijdens zijn ambtstermijn.

Een prominente congreslid, Sheila Jackson-Lee, gebruikte Twitter om Trump’s “hondenfestijn racisme” te markeren nadat hij drie zwarte verslaggevers had vernederd.

Trump heeft ook NFL-spelers aangevallen en beledigde NBA-ster Lebron James op Twitter.

Tlaib zei dat ze niet weet wat er gaande is in Trump’s hoofd, en veel mensen in Washington zijn verward over zijn opmerkingen op Twitter.

“Er is zoveel, zelfs als ik naar nationale mediakanalen kijk, het is verbijsterend omdat we allemaal gissen naar wat hij denkt. We vragen ons af waar die tweet weer over ging,” zei Tlaib.

Vijfenvijftig procent van de Amerikaanse kiezers gelooft dat de rassenverhoudingen zijn verslechterd onder Trump, volgens een onderzoek in augustus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse militairen opgepakt op Curaçao, mariniers vast in Rotterdam

Den Haag zat aan tafel met de Taliban